Gør din træterrasse sommerklar!

En træterrasse er en smuk, lækker og holdbar løsning hvis du løbende giver den en smule kærlighed. I denne guide får du eksperternes tips til hvordan du behandler din træterrasse, uanset om den er helt ny eller gammel, af lærketræ eller trykimprægneret træ, om den er behandlet med træolie eller træbeskyttelse.

Hvad indebærer klargøring af Træterrasser?

Før du går i gang med at behandle din træterrasse, skal den forberedes. Gamle løse malingsrester skal fjernes, bare pletter skal grundes, og er træet meget angrebet anbefaler vi at du renser det for alger og svampe. Herefter skal træet slibes let for at sikr en jævn og glat overflade. Til sidst skal du behandle din træterrasse med din foretrukne type træbeskyttelse; det kan være heldækkende træbeskyttelse, halvdækkende træbeskyttelse eller lasurmaling, eller en træolie.

Behandling af Træterrasse Trykimprægneret

Selvom du står med helt nyt træ direkte fra trælasten, anbefaler vi at du vasker det ned før du behandler det. Selvom træet er nyt, kan der være faldet pollen ned på det, som vil forårsage pletter hvis ikke dette afrenses før påførelsen af træbeskyttelsen eller træolien. Du skal i øvrigt være opmærksom på at helt nyt træ skal tørre i minimum et år, før det er tørt nok til at du kan male det. Når du køber det ved din trælast, har det ofte ligget her i nogle måneder, så hvis du er i tvivl, så forhør dig hos din forhandler.

Du kan også opleve at de brædder du finder på trælasten allerede har ligget så længe at det er begyndt at blive gråt og kedeligt at se på. I dette tilfælde kan det være nødvendigt at behandle det med Primacol Trærenovering som giver træet dets naturlige smukke udseende igen. Se fremgangsmåden i denne guide.

Rensning af Træterrasse

Når du skal behandle din træterrasse skal du først rengøre den. Selvom din træterrasse er helt nyanlagt, er det stadig nødvendigt at du renser og sliber de udtørrede træfibre væk. Hos Gebenna fører vi en række produkter som du kan bruge når vi vil rense din træterrasse, læs om dem i denne guide til hvordan du bedst renser din træterrasse.

Slibning af Træterrasse

Når du er færdig med at afrense og vaske din træterrasse, skal du slibe den let. Da du har renset træterrassen med vandholdige produkter, vil nogle af træfibrende have rejst sig. Når du sliber din træterrasse sikrer du sig at overfladen og den endelige finish, bliver så jævn og smuk som muligt. 

Behandling af træterrasse

Når du er færdig med forarbejdet er din træterrasse klar til at modtage en behandling efter dit valg; træolie, halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse. 

Hvilken olie til Træterrasse?

Er din træterrasse ikke af lærketræ, har du lidt flere valgmuligheder når du skal beslutte dig for hvilken træolie du vil anvende.

Gør din træterrasse sommerklar!
Rul til toppen